loder
  • 0761.332.327
  • contact@jobopportunityuk.com

Munca la ferme

Munca la ferme

Munca în agricultură poate fi foarte solicitantă atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. În funcţie de fermă, munca se poate face atât pe câmp în aer liber, cât şi în sere şi solarii acoperite. În medie se munceşte în jur de 7-8 ore/zi. Există posibilitatea să munciţi şi 10-12 ore/zi în funcţie de vreme, comenzi şi culturi. etc. Dacă nu se dezvoltă suficient culturile sau dacă vremea este nefavorabilă se poate să aveţi mai puţin de muncă respectiv 2-3 ore/zi sau să nu aveţi de muncă deloc în anumite zile.

De obicei munca începe dimineaţa în jurul orei 6.00 am sau 7.00 am până la realizarea comenzilor.

Vi se oferă o perioadă de instructaj - perioada de instructaj depinde de fiecare în parte şi postul pentru care sunteţi solicitat. Perioada în care vi se oferă instructajul este de asemenea plătită şi vi se arată exact ce şi cum anume ar trebui să faceţi.

Muncile ce se efectuează în fermele din Anglia sunt:

Plantat, plivit, recoltat, sortat, ambalat o serie de salate, legume şi fructe precum:

  • zmeură, afine, căpșuni, mure, coacăze (acestea sunt numite fructe moi);
  • dovlecei, conopida, brocoli, sparanghel, spanac, fasole, mazăre, ceapă verde, sfeclă roşie, ... (legume);
  • pătrunjel, cimbru, coriandru, oregano, mentă, țelină și alte verdețuri aromate
  • fructe din pomi (top fruit) ca: mere, pere, prune, cireșe (majoritatea cireșelor sunt cultivate în solarii)
  • diferite tipuri de salate(peste 30 de varietăți de salată).

De asemenea, se poate munci la mutatul, ridicarea si demontarea solariilor, întinsul de folie, alte munci generale de fermă (inclusiv condusul de tractor/stivuitor dacă este nevoie şi aveţi licenţă).

CAZAREA

Cazarea se face de regulă în caravane sau alte tipuri de locuinţă (de exemplu case de tip cămin). În fiecare cameră locuiesc de regulă 2 persoane, acestea dispun fie de paturi pentru o singură persoană fie de paturi duble pentru cupluri sau paturi suprapuse. În caravane se gaseşte frigider, aragaz, dulapuri, masă şi scaune, cuptor cu microunde, prăjitor de pâine, fierbătoare, etc.

Anumite ferme nu oferă veselă, tacâmuri, pături, pilote, lenjerii etc. Cazarea se poate face şi în caravane amenajate doar cu dormitoare şi toaletă sau caravane dotate complet cu dormitoare, bucătărie, cameră de duş. Pentru caravanele care nu au bucătăria şi camera de duş acestea vor fi la comun într-o clădire alăturată, pentru toţi participanţii, cu duşuri şi toalete separate pentru femei şi bărbaţi.

Costul cazării diferă în funcție de calitatea condițiilor oferite și poate fi £60 - £70 lire de persoana /săptămână. Acești bani sunt reținuți din salariu săptămânal, nu îi achitaţi cash la sosire. O garanție pentru caravană se reține din primele salarii, iar acest lucru este specificat pe fluturaşul de salariu. Dacă la plecare aţi lăsat totul curat, în ordine, nu lipsesc lucruri şi nu aţi stricat nimic primiţi garanția integral înapoi. Valoarea garanției poate ajunge până la 100 lire/persoană.


Inscrieri pentru munca in AGRICULTURA Aplica acum!!

Procesul de aplicare pentru acest program este unul simplu, este foarte important ca noi sa primim toate informatile corecte pentru a va asigura un loc de munca corespunzator. Oferim locuri de munca doar in agricultura, la cules de fructe si legume.